TE KOOP voormalig atelier van de beeldhouwer Lucien den Arend


De nieuwe gevelwand van de Nieuwstraat met de voordeur van de studio rechts.

STUDIO | ATELIERWONING te koop - de Nieuwstraat was vroeger nòg romantischer. Het uitzicht op Dordt is onveranderd; maar op de plaats van de rechter kastanjeboom kwam het terras van het nieuwe restaurant.

Een terras onder het loof van een oude kastanje was niet in de gedachten van de projectontwikkelaar die er een, voor dit kleinschalige gebied, te groot restaurant bouwde. Romantiek past niet in de woordenschat van zo'n persoon - geld wel. Creativiteit is ook niet voor iedereen weggelegd.

In ieder geval - er staat nu een te groot pand aan de kop van de gevelrij aan de Nieuwstraat. Dit is de mooiste plek van Zwijndrecht, want dit uitzicht op Dordrecht is niet voor Dordtenaren weggelegd. Zij moeten het doen met een uitzicht op deze zijde van de rivier - Zwijndrecht. Maar er zijn tal van Dordtenaren die de korte oversteek met de fastferry maken om van hun woonplaats te kunnen genieten onder het extra genot van een drankje of hapje.

 

Een video met geluid van de klokken van de Grotekerk aan de overzijde van de rivier. Op hoogtijdagen - en als de wind meezit - deze geluiden vanaf het dakterras van het atelier te horen.

 

Atelierwoning, studio te koop in de Randstad, aan de rivier. 

 1. click images for more

 2. HOME

 3. exterieur

 4. interieur atelierwoning

 5. atelier studio praktijkruimte

 6. uitzicht en riviergezichten

 7. omgeving

 8. river home and studio
  for sale in Holland

 9. satellite view

 10.  
 11. BREMAVO

 12.