TE KOOP voormalig atelier van de beeldhouwer Lucien den Arend


Exterieur aan de voorzijde van de studio | praktijkruimte(voordeur rechts) in de Randstad en aan de rivier.

De studio en atelierwoning rechts niet ver van de rivier gelegen; naast de deur zijn er verbindingen per fast ferry en waterbus met alle Drechtsteden en Rotterdam.

Het volume van de rechtse kastanje is nu versteend. Vanaf die plek lopen de vier gevels gevels tot aan de rode deur van het atelier. Men vraagt mij of ik door de architectuur van Gerrit Rietveld geïnspireerd was. De kleuren zijn geïnspireerd op die van de stijlbeweging, dat wel. Maar ik heb mij meer laten leiden door de vlakverdeling in de gevelbehandeling van bouwmeester J. L. M. Lauweriks - en ook zijn aanpak van volumes zoals van enkele villas die hij tekende.

Ondanks het bouwwerk waarin het restaurant gehuisvest is, heeft de Nieuwstraat haar karakter voor een groot deel kunnen behouden.

 

Zo'n straatje dat eindigt bij de kade heeft iets echt Hollands. Hadden wij (enkele bewoners en kunstenaars) in de jaren zeventig ons niet verweerd tegen totale sanering (de helft van de panden was al door de gemeente opgekocht; en alle behalve drie ervan zijn gesloopt), dan zou op deze plek een saaie en kostbare wijk zijn gekomen, zoals het gebied ten noorden van de Nieuwstraat.

 

De Nieuwstraat vormt met het Veerplein, en daartussen de Schuitenwal, het enige wat er nog van het hart van Zwijndrecht is overgebleven. Door de smaak van de toenmalige directeur gemeentewerken heeft de history van Zwijndrecht enorm geleden. De hele Kerkstraat, inclusief een monumentale zeventiende eeuwse boerderij vielen onder zijn hamer. De hervormde kerk, aan het einde van die straat bleef, als heilig huis, staan.

 

Een video met geluid van de klokken van de Grotekerk aan de overzijde van de rivier. Op hoogtijdagen - en als de wind meezit - deze geluiden vanaf het dakterras van het atelier te horen.

 

Atelierwoning, studio te koop in de Randstad, aan de rivier. 

 1. click images for more

 2. HOME

 3. exterieur

 4. interieur atelierwoning

 5. atelier studio praktijkruimte

 6. uitzicht en riviergezichten

 7. omgeving

 8. river home and studio
  for sale in Holland

 9. satellite view

 10.  
 11. BREMAVO

 12.