TE KOOP
Atelierwoning - een penthouse in de Randstad en aan de rivier.

ATELIERWONING met uitzicht op Dordt en de rivier; het openbaar vervoer over het water ligt voor de deur.

Een atelier met woon- en atelierbestemming met dakterras en wintergarden als penthouse te verbouwen op de bovenste verdieping; van hieruit heeft u uitzicht op het silhouet van de historische stad Dordrecht met haar Dordtse Dom en zomer-carillonconcerten.

 

Aan de rivier, tegenover Dordt, is het leven alssof u ver van de stad woont - frisse lucht, weg van de drukte en verkeer; maar dit is de Randstad. Alles ligt binnen uw bereik. Rotterdam is weliswaar via het Zwijndrechtse NS station te bereiken, maar voor uw deur is er een verbinding met de fast ferry en waterbus die u in de binnenstad van Rotterdam afzet - sneller dan met de auto; en u heeft geen zorgen over het parkeren. Wist u dat Antwerpen dichterbij dan Amsterdam is?

 

Toen ik in 1982 het atelier bouwde, heb ik de ruimte binnen flexibel gehouden. De begane grond is bestraat omdat ik als beeldhouwer een vrachtaute naar binnen wilde kunnen laten rijden. Het gebouw staat op acht heipalen. Het casco is een staalconstructie volgemetseld met kalk-zandsteen. De voor en achterpuien zijn met Western Red Cedar bekleed en deze vergrijst in de tijd. De glasconstructie steekt zodanig voorbij de oorspronkelijke rooilijn, dat men naar weerszijden langs de gevels van de belendende bebouwing kan kijken. Omdat de vloeren tot die oude rooilijn gaan, blijft er een ruimte van een halve meter van beneden tot boven bij het glazen dak, waar later een voorziening gemaakt kan worden om warme lucht tussen de thermopane buiten-glaswand en een aan te brengen binnen-glaswand op te vangen. De gewonnen convectiewarmte kan dan middels de bestaande heteluchtverwarming worden aangezogen om energie te besparen.

 

Indeling van de ruimte middels lichte wanden kan naar wens gerealiseerd worden. De riolering is gescheiden in een vuile en hemelwater afvoer. Op diverse punten zijn aansluitingsmogelijkheden voor telefoon, kabelradio en televisie en luidsprekers; alle bekabeling is aanwezig. Ook kan men vanaf elke verdieping de lichten op de andere verdiepingen aan en uit doen.

 

In het pand zijn buizen aangebracht om een centraal stofzuigsysteem op aan te sluiten.

Atelierwoning, studio te koop in de Randstad, aan de rivier. 

 1. click images for more

 2. HOME

 3. exterieur

 4. interieur atelierwoning

 5. atelier studio praktijkruimte

 6. uitzicht en riviergezichten

 7. omgeving

 8. river home and studio
  for sale in Holland

 9. satellite view

 10.  
 11. BREMAVO

 12.