TE KOOP voormalig atelier van de beeldhouwer Lucien den Arend


Exterieur aan de voorzijde van de studio | praktijkruimte in de Randstad en aan de rivier.

STUDIO | ATELIERWONING te koop - de Nieuwstraat was vroeger nog romantischer. De gevelrij rechts eindigde met twee afsluitende eeuwenoude pandjes. Rechts ziet u de gietijzeren vensters en deur waar mijn eerste atelier aan de Nieuwstraat was - op nummer 11.

Aan het eind inde jaren negentig werden deze twee juweeltjes van de Nieuwstraat door de toenmalige eigenaar verkocht aan een projectontwikkelaar die ze van de wethouder mocht afbreken om een woonhuis te bouwen; dat werd aan de bewoners verteld. Doch in het kader van een voor hem veranderd bestemmingsplan bouwde hij een groot restaurant met woning voor hemzelf erboven. Men vond dat daarvoor één van de twee gezonde oude kastanjebomen moest verdwijnen. Die werd dus voor de gelegenheid ziek verklaard, terwijl het hoofd van de plantsoenendienst niet wist dat het college van burgemeester en wethouders dat hadden gedaan zonder aan hem advies te vragen. Dat heeft hij aan mij verteld omdat hij ze had willen behouden als sfeerbepalend element.

Maar voor de minder sentimentele doch romantische kopers van mijn studio/atelierwoning is er op dat verdrievoudigde perceel een restaurant verschenen waar zij hun gasten kunnen uitnodigen. Of na een diner in de studio er een drankje te nuttigen op het terras dat zij ook kregen, nog dichterbij de rivier.

 

Een video met geluid van de klokken van de Grotekerk aan de overzijde van de rivier. Op hoogtijdagen - en als de wind meezit - deze geluiden vanaf het dakterras van het atelier te horen.

 

Atelierwoning, studio te koop in de Randstad, aan de rivier. 

 1. click images for more

 2. HOME

 3. exterieur

 4. interieur atelierwoning

 5. atelier studio praktijkruimte

 6. uitzicht en riviergezichten

 7. omgeving

 8. river home and studio
  for sale in Holland

 9. satellite view

 10.  
 11. BREMAVO

 12.