**verkocht** 

grachtenhuis_herenhuis

ONROEREND GOED

 

LINKS NAAR DE FOTOPAGINA'S:

grachtenpand

exterieur

interieur

studio | praktijkruimte

patio | tuin

uitzicht

omgeving

GRACHTENPAND TE KOOP: met uitzicht op de rivier de Oude Maas en de Wolwevershaven te Dordrecht evenals de rivieren De Noord en de Beneden Merwede.

monumentaal grachtenpand (19e eeuw) een  herenhuis aan een historische haven

Het uitzicht op de rivier vanuit de woonkamer van het heren-huis aan de Wolwevers-haven in Dordrecht.  Heren-huis aan de haven (Wolwevershaven) te Dordrecht - met uitzicht op de rivier.

Wolwevershaven 3
3311 AV Dordrecht

Zeer fraai monumentaal woonhuis gelegen op een prachtige locatie in het historische havengebied van Dordrecht. Het in 1896 gebouwde pand heeft een royale inhoud en verkeert in een goede staat van onderhoud. Aan de Wolwevershaven 3 te Dordrecht. De voor- en achterzijde liggen aan het water.

Huis aan de rivier en haven in Dordrecht - met een prachtig uitzicht aan beide zijden.

Dit is een zeer fraai monumentaal woonhuis gelegen op een prachtige locatie in het historische havengebied van Dordrecht. Boven de negentiende eeuwse betegelde keuken is onlangs de studio gebouwd (zie hieronder).

Het in 1896 gebouwde pand heeft een royale inhoud en verkeert in een goede staat van onderhoud. Aan de  voorzijde is er een fraai uizicht op de Wolwevershaven, met uitzicht op de Grotekerk met haar bekende Dordtse Dom aan de rechterzijde en aan de linker zijde de Groothoofdspoort. Op de kade, tussen de ophaalbrug en de Groothoofdspoort zijn 's zomers gezellige terrasjes.

meer informatie

Wisse en Stad & Land


klik de foto's voor een vergroting
Studio / werkkamer aan de haven (Wolwevershaven te Dordrecht) met het mooiste uitzicht van Nederland.

De studio, praktijkruimte/werkkamer heeft aan de westzijde een fenomenaal uitzicht op het mooiste rivieren-landschap van Nederland, terwijl het aan de oostzijde uitziet op een van de mooiste havens van Holland.

 
Studio / werkkamer aan de haven (Wolwevershaven te Dordrecht) met het mooiste uitzicht van Nederland.

De ruime werkkamer heeft 's morgens de ochtendzon die, met een kop koffie, inspirerend werkt op de werklust; en 's avonds, met de ondergaande zon, verlijdt tot het wachten tot hij onder de horizon in de verte verdwijnt.

 

Studio / werkkamer aan de rivier met het mooiste uitzicht van Nederland.

De studio, hier rechts van de woning, kijkt uit over de patio op de Damiate Brug, een ophaalbrug uit de vorige eeuw. De studio is te bereiken vanaf de kade door een dubbeldeurs poort.back | St Ives Net home | Selected Art | artists | join | culture | courses | links | email


Enter your search terms Submit search form

Web www.st-ives.net
www.foam.ws www.poam.ws

copyright © 1997-2008 StIvesNet
Seppäläntie 860   51200 Kangasniemi   Finland
telephone +358 44 264 12 12
  e-mail
website developed by Lucien den Arend
in cooperation with DutchDeltaDesign
sky photo: copyright © Marco de Nood