TE KOOP voormalig atelier van de beeldhouwer Lucien den Arend


Exterieur aan de voorzijde van de studio | praktijkruimte in de Randstad en aan de rivier.

STUDIO | ATELIERWONING te koop - aan de voorzijde van deze zeer gunstig gelegen atelierwoning ligt een breed trottoir, waarlangs de Nieuwstraat, vanaf de rivier komend, afbuigt naar het woonerf van de laagbouw langs de rivier.

De voorgevel van de atelierwoning/studio is tussen de gemetselde- en de witte gevel. De glazen pui steekt een halve meter uit.

 

De rivieroever is aan het einde van de dertig meter korte Nieuwstraat. Daar kunt u links af, lopend op het wandelpad langs de rivier, naar het Drierivierenpunt. Via deze wandeling bevindt u zich in het OPAM (OPen Air Museum), in het Nederlands Beeldenpark Drechtoevers genoemd. Ik richtte dit beeldenpark op tussen 1990 en 1996 - als internationaal beeldenpark - een semi-permanente openlucht beeldententoonstelling die eigendom is van de participerende beeldhouwers - het enige beeldenpark met deze status. In juni van 1996 opende Koningin Beatrix het beeldenpark dat zonder haar inbreng waarschijnlijk niet tot stand gekomen was.

Omdat het eerste beeld, dat in de collectie is opgenomen, naast de aanlegplaats van de pont staat, woont u hier eigenlijk middenin het beeldenparkgebied. Het was mijn opzet om het park uit te breiden tot de brug tussen Dordrecht en Zwijndrecht en in de andere richting om het langs meer dan tweeenveertig kilometer oevers van de Drechtsteden te laten lopen. het lukte mij, met de door mij opgerichte stichting, in 1999 om Papendrecht, als eerste andere gemeente, daarbij te betrekken. Wellicht lukt het degenen die mijn initiatief overnamen om de overige Drechtsteden erbij te krijgen. Voordat Dordrecht erbij is zal nog wel even duren omdat zij een eigen kunstcentrum heeft.

 

Een video met geluid van de klokken van de Grotekerk aan de overzijde van de rivier. Op hoogtijdagen - en als de wind meezit - deze geluiden vanaf het dakterras van het atelier te horen.

 

Atelierwoning, studio te koop in de Randstad, aan de rivier. 

 1. click images for more

 2. HOME

 3. exterieur

 4. interieur atelierwoning

 5. atelier studio praktijkruimte

 6. uitzicht en riviergezichten

 7. omgeving

 8. river home and studio
  for sale in Holland

 9. satellite view

 10.  
 11. BREMAVO

 12.